Installera egen larmsats

Frågan många ställer sig när det gäller hemlarm är om man ska hyra larmet av ett larmbolag eller om man ska köpa en larmsats och själv sköta montering, installation och övervakning.

Självövervakning

Man kan köpa en larmsats online eller i butik och det finns enkla installationsanvisningar. Det man måste ta ställning till är om man är beredd att själv sköta sin hemövervakning. En larmcentral är öppen dygnet runt medan man själv behöver sova, ha semester, har dålig mottagning på mobilen samt måste kunna välja korrekt larmåtgärd när larmet går. Få larm som kan köpas i larmsats går att koppla till larmcentral. Larmsatsen Agility 3 från företaget Risco är dock ett bra exmpel på ett självövervakande larm som kan kopplas till en larmcentral. Det enklaste paketet kostar 5000 kronor. Även om tillvalen kostar pengar slipper man abonnemangskostnader på flera tusen per år. Man kan också välja att köpa loss ett larmpaket från ett larmbolag och själv installera det.

Det finns också ett stort utbud av olika självövervakande larmsatser som inte går att koppla till larmcentral. Larmen larmar istället till en ansluten smartphone via sms, mejl eller push noteringar. Dessa satser brukar kosta från cirka 2000 kronor och uppåt. Det går med andra ord att spara pengar genom att välja självövervakning.

flash-blog