Tjänster i hemmet när man har larm

Det blir allt mer populärt att ha hemmet larmat när man inte är hemma, samt även när man befinner sig i hemmet. Larm finns i flera olika varianter och modeller. De kan antingen vara lokala, eller så är de uppkopplade till en larmcentral som i sin tur kan larma ut väktare, brandkår samt annan hjälp om det behövs. Men hur fungerar det att anlita olika tjänster i hemmet när man har ett larm?

Montera ner larmet vid flytt

Om man ska anlita flytthjälp vid en flytt kan det vara klokt att montera ner larmet, eller i alla fall komponenter som sitter så att de kan skadas i samband med flytten. I några fall kan man ta ner sakerna på egen hand så länge man kommer ihåg att kontakta en eventuell larmcentral. I andra fall behöver man beställa en montör som kommer och tar ner larmet. Att ha hemmet larmat i samband med flytten kan också vara lite svårt eftersom att det i regel är mycket folk i rörelse, dörrar som öppnas med mera.

Larma av på distans åt snickare, hemstad eller annat

En stor fördel med att ha ett larm som kopplas till telefonen är att man kan larma på eller av hemmet på distans. Om man kommer på att larmet inte är påslaget och man åkt på semester kan man bara gå in i sin mobil och slå på det. Samma sak gäller om man ska få besök av en hantverkare. Då kan man larma av och kanske till och med låsa upp via mobilen om hantverkaren ringer innan.

Om larmet går

Om man har ett larm och det går kan det antingen bara vara en signal som ljuder i hemmet, ett meddelande som sänds till telefonen, eller så går larmet till en larmcentral som sedan försöker kontakta den som bor i huset. Är det ett misstag kan larmet återkallas utan några kostnader i de flesta fall.

Fördelen med att ha hemlarm

En stor fördel med att ha ett hemlarm är den extra trygghet larmet ger. Oavsett om man är hemma eller inte vet man att bostaden är bevakad på ett eller annat sätt och man får ett meddelande om att någon gått in. Dessutom verkar larmdekaler i många fall avskräckande.

flash-blog