Prisbild och innehåll

De flesta har koll på att både prisbild och innehåll mellan olika larmbolag och självövervakningsalternativ kan variera stort. En del larmbolag använder sig även av något som kallas individuell prissättning. Då är det ännu viktigare att hålla koll på priser, innehåll och ökade kostnader. Man kan också diskutera larmkostnader i villaföreningen och på så sätt tillsammans påverka priserna i önskad riktning. En normal prisökning på cirka 10 till 30 kronor per år är dock vanligt förekommande när det gäller abonnemangslarm.

Trådlöst eller inte

Något som kan påverka priset på larmet är om larmet använder trådlös uppkoppling eller inte. Så kallade GSM-nätverk innebär ofta larm med en något högre prislapp eftersom de inte är beroende av varken internet eller fasta telefonledningar för att fungera. Det finns dock fortfarande gott om trådbundna larm som helt enkelt förbinder de olika larmtillbehören med hjälp av kabel. På detta sätt förhindrar man att tjuven kan koppla sig förbi eller störa ut nätverket med störningsutrustning. En kombination av båda larmtyperna ger ett större skydd som dock påverkar prisbilden.

Basutrustning

De flesta larmbolag har liknande larmutrustning i sitt basutbud, men priserna kan variera. Rörelsedetektor och magnetkontakter brukar ingå i standardutrustningen samt ibland även rökdetektor. Kamera, appar och väktartjänster kan ligga inom tilläggsutbudet och påverka abonnemangskostnaden.

flash-blog